Goede afspraken maken goede gymnasten

Goede afspraken maken goede gymnasten. Daarom hebben we enkele eenvoudige regels vastgelegd. We verwachten dat iedereen, gymnasten en ouders, zich aan deze regels houden? Zo kunnen we steeds een aangename en veilige omgeving garanderen.

Zo kunnen de lessen tijdig beginnen zonder onderbreking. Zorg dat je vóór de start van de les al omgekleed bent en naar toilet bent geweest. Van de oudere gymnasten is hulp bij het klaarzetten van de toestellen altijd welkom. Vele handen maken licht werk!

De ouders van onze rakkertjes en kapoenen mogen helpen bij het omkleden, maar dienen daarna de zaal te verlaten zodat de lessen niet gestoord worden. Vanaf de ravotters zijn onze gymnasten groot genoeg om dit zelf te doen en blijven de ouders buiten. Nieuwsgierige ouders kunnen hun kind aan de slag zien tijdens onze jaarlijkse kijkles.

Onze trainers en gymnasten werken hier maandenlang naartoe. Hierbij verwachten we dan ook dat al onze gymnasten aanwezig zijn.

Draag geen juwelen tijdens de les. Dit voor je eigen veiligheid maar ook die van de trainers. Je laat ze best thuis samen met je andere waardevolle spullen. Gymco kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade of diefstal aan persoonlijke spullen in de kleedkamers.

Zo zit je haar niet in de weg tijdens het turnen. De kleine haartjes die in het gezicht hangen steek je met speldjes vast.

Draag gepaste sportkleding tijdens de les. Turnen gaat het best in aansluitende kleding.

Turnen op sokken is gevaarlijk en laten we niet toe. Bij goed weer doen we soms de opwarming of een slotspel buiten, zorg dat je dan buitenschoenen bij hebt.

Klim niet op het sportraam of andere toestellen zonder begeleiding, bijvoorbeeld voor of na de les.

Kauwgom, snoep, frisdranken en andere gesuikerde dranken zijn niet toegelaten in de turnzaal.

Er is een fietsenstalling naast de ingang van de turnzaal, plaats je fiets daar. Zo kun je je fiets ook goed op slot zetten. Zo geef je fietsdieven geen kans!

Gymco kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor beschadiging of diefstal van fietsen.

Wees veilig in het verkeer van en naar de turnles: helm op, fluo top!